Κύριε Έπαρχε: Για το καλό της Κω συμμάζεψε τους!

Αναρωτιόμαστε αν βρισκόμαστε σε άλλες εποχές. Γιατί αυτό που είχαμε μάθει είναι άλλο από αυτό που βλέπουμε να γίνεται στο Επαρχείο μας.

Τότε ξέραμε ότι απέναντι μας ήταν η Νομαρχία Δωδεκανήσου και η Ρόδος, γιατί αν μην μας διαφεύγει ότι τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα και τα συμφέροντα των νησιών με τους πολιτικούς συγκρούονται για τις κατανομές.

Τότε ο Έπαρχος πριν πάει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προετοιμάζονταν. Οι σύμβουλοι ήταν διαβασμένοι. Το Επαρχιακό Συμβούλιο συνεδρίαζε μαζί με τον Δήμαρχο και τους Κοινοτάρχες. Έμπαιναν τα θέματα και όλοι μαζί αποφάσιζαν για τις διεκδικήσεις που θα παρουσίαζε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Έπαρχος και οι σύμβουλοι της Επαρχίας Κω.

Σήμερα είμαστε σαν σκορποχώρι. Ο Έπαρχος μόνος του προσπαθεί να διοικήσει τις ανύπαρκτες υπηρεσίες και να εκπροσωπεί τον Περιφερειάρχη στις εκδηλώσεις!

Οι άλλοι τρεις Σύμβουλοι της πλειοψηφίας τραβούν το δικό τους δρόμο! Ο ένας από δω και ο άλλος από κει! Αμφιβάλουμε αν μιλιούνται μεταξύ τους. Για να συνεδριάσουν μαζί  ούτε να το σκεφτούμε.

Αλλά και η αντιπολίτευση!! Δύο Σύμβουλοι που ξεχάστηκαν στη μέση του δρόμου! Ούτε μια απαίτηση, μια διεκδίκηση, μια καταγγελία. Πάνε στη Σύρο, τα λένε σε ένα κλειστό κύκλωμα και αν τους είδε ο Παναής!! Ειδικά για τον κ. Κανταρζή λυπούμαστε!

Και η Κως, η Νίσυρος;; Στις ορέξεις του Ροδίτη Περιφερειάρχη. Στον κυκεώνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου!

Ποιός είναι ο Μπούσουλας; Ποιοί είναι οι στόχοι μας; Τι ανάπτυξη θέλουμε; Τι λέει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο για την Περιφέρεια;

Κύριε Έπαρχε, είσαι ένας καλός άνθρωπος! Συμμάζεψε τους. Κάλεσε τους φορείς και φτιάξετε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Βάλετε στόχους και ιεραρχήστε τις προτεραιότητες. Το Επαρχείο της Κω δεν μπορεί να γίνεται ζήτουλας!

Τα ψίχουλα και οι ελεημοσύνες της Περιφέρειας περνάνε μόνο όταν είμαστε διαλυμένο ασκέρι. Το Επαρχείο μας ήταν παλιά  πρωτοπόρο στους σχεδιασμούς και μπροστάρης στις διεκδικήσεις που δικαιωματικά μας αναλογούν!