ΚΩΣ: Η είσοδος της πόλης αχταρμάς και επικίνδυνη

Διάβασαν στο πρόγραμμα των έργων του Δήμου μας για το 2020 και είδαν ότι προγραμματίζεται η τοποθέτηση φαναριών στην είσοδο της πόλης εκεί που είναι η Τράπεζα Πειραιώς και επίσης η ανακατασκευή του οδοστρώματος με διαχωριστική υπερυψωμένη νησίδα.

Μας το μετέφεραν συμπολίτες μας που καθημερινά πηγαίνουν στην Τράπεζα για τις δουλειές τους χαρούμενοι και εμείς προσπαθήσαμε να το μάθουμε ρωτώντας τον φίλο Σταμάτη Πη.

Μας το επιβεβαίωσε και μάλιστα ήταν εκνευρισμένος για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και που όπως μας είπε ευθύνεται ο προηγούμενος δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τα φανάρια αλλά αντίθετα κατάργησε και την διαχωριστική νησίδα με αποτέλεσμα ανεύθυνοι οδηγοί να παίρνουν επί τόπου ανάποδη στροφή με τα αυτοκίνητα τους  και να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα!

Πράγματι πήγαμε και μείναμε εκεί μία ώρα για να διαπιστώσουμε και εμείς τι γίνεται.

Ένας αχταρμάς!! Στο σημείο αυτό υπάρχει μια επικίνδυνη διασταύρωση οκτώ κατευθύνσεων χωρίς σήμανση και μόνο με τις κυκλοφοριακές γνώσεις και την ευγένεια των οδηγών για τις προτεραιότητες. Καταστήματα και υπηρεσίες με πολύ κίνηση. Και ένας τεράστιος σε πλάτος δρόμος χωρίς ασφαλή διαχωριστική νησίδα που υπήρχε και την κατάργησαν, χωρίς ενδείξεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων προσωρινής στάσης για την εξυπηρέτηση των πελατών και με ένα ποδηλατόδρομο που σταματούν αυτοκίνητα!.

Το ότι προνόησε η νέα δημοτική αρχή να τακτοποιήσει αυτήν την σοβαρή εκκρεμότητα που εγκυμονεί κινδύνους στην ζωή και στις περιουσίες των πολιτών είναι ιδιαίτερα σοβαρή πράξη που διαφέρει από τις φαραωνικές επιδείξεις των προηγούμενων.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν τα έργα αυτά τόσο πιο γρήγορα θα παύσουμε να  έχουμε τραυματισμούς, ζημιές, τσακωμούς και ίσως και θανάτους.