Κασέμ Σουλεϊμανί: Δολοφονία ή εκτέλεση.

Με εντολή του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ  Ν. Τράμπ έπεσε νεκρός στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης ο στρατηγός του Ιράν Κασέμ Σουλεϊμανί μαζί με άλλους επτά ανώτατους αξιωματικούς από επίθεση με ρουκέτες από  αμερικάνικα drones.

Ο Στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αρχηγός της δύναμης Κόντς των φρουρών της επανάστασης του Ιράν, μιας πανίσχυρης στρατιωτικής Ιρανικής δύναμης που επιχειρούσε κατά του ISIS από την έναρξη της εμφάνισης του στο Ιράκ και στην Συρία.  Ο Σουλεϊμανί υποστήριζε τον πρόεδρο της Συρίας Άσσαντ στον πόλεμο κατά των ανταρτών συμμαχώντας με την Ρωσία αλλά και κατά του  ISIS στην Συρία και στο Ιράκ συμμαχώντας με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής!.

Στην ουσία και στην πράξη ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ο πανίσχυρος ηγέτης των φρουρών της Ιρανικής επανάστασης που δρουν εκτός του Ιράν και αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Σιιτικής Μουσουλμανικής πλευράς απέναντι των Σουνιτών σε όλη την Μέση Ανατολή από τον Λίβανο με την Χεζμπολάχ μέχρι την Υεμένη.

Δεν πρέπει επίσης  να μας διαφεύγει ότι και η Αμερική όπως και η Ρωσία, η Γαλλία, η Τουρκία κ.α. δρουν στην περιοχή με στρατιωτικές δυνάμεις. Ότι στο Ιράκ εκτός από τον Σουλεϊμανί βρίσκονται άλλοι έξη στρατηγοί με στρατούς από έξη άλλες χώρες.

Η δολοφονία ή η εκτέλεση του Σουλεϊμανί δεν μπορεί να ξαφνιάζει κάποιον. Χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις καταγράφονται αιώνες τώρα στην οικονομική και πολιτική σκακιέρα παγκόσμια χωρίς να εξιχνιάζονται και χωρίς να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη.

Εκείνο που προκαλεί παγκόσμια έκπληξη και αντιδράσεις είναι η ωμή δημόσια παραδοχή της εντολής θανάτου ενός Ιρανού ηγέτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ που όμως δεν είχε κηρύξει πόλεμο κατά του Ιράν.

Εάν είναι εκτέλεση, τότε είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Τράμπ και η Αμερική επιθυμούν τον πόλεμο με το Ιράν. 

Εάν είναι δολοφονία τότε είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Τράμπ και η Αμερική λειτουργούν όπως οι νονοί της νύχτας σπέρνοντας τον παγκόσμιο τρόμο. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση η διεθνής αντίδραση και κυρίως των Δημοκρατικών της Αμερικής μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε στα άκρα.