Νοσοκομείο Κω Είναι μια καλή είδηση

Διαλέξαμε την πρώτη είδηση του νέου χρόνου, ώστε αυτή να μας προσφέρει αισιοδοξία για το αύριο.

Η αλλαγή στην τοποθέτηση του νέου Διοικητή του νοσοκομείου της Κω που προχώρησε η Κυβέρνηση είναι πράγματι μια καλή είδηση για έναν και μοναδικό λόγο.

Φανερώνει την δύναμη που έχει η αλήθεια και κυρίως φανερώνει την δύναμη που έχουν οι πολίτες όταν είναι ενωμένοι και ζητούν το δίκιο τους.

Η πάνδημη κατακραυγή για την τοποθέτηση στην διοίκηση του νοσοκομείου μας ενός ανθρώπου που δημόσια εξέφραζε απόψεις διχαστικές, κραυγές ξενοφοβικές και σχεδόν φασιστικές, φράσεις που δεν αρμόζουν στην δημοκρατική κοινωνία μας βρήκε απήχηση στην Κυβέρνηση που έκανε αυτό το τραγικό λάθος.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για την απόφαση του Υπουργού Υγείας να τοποθετήσει διοικητή έναν τέτοιο άνθρωπο. Ελπίζουμε να μην ήταν συνειδητή η επιλογή αν και πολύ το φοβούμαστε.

Σήμερα υπογραμμίζουμε το γεγονός της αντίδρασης και της νίκης και μάλιστα μιας αντίδρασης στην οποία συμμετείχαν και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στην Κω αποδεικνύοντας έτσι ότι ο λαός της Κω είναι στην μεγάλη πλειονότητα του δημοκρατικός και ευαίσθητος στα ανθρώπινα δικαιώματα.    

Η Κυβέρνηση λειτούργησε πρόχειρα. Επέλεξε τους περισσότερους με κομματικά ή χειρότερα με φιλικά και συγγενικά κριτήρια. Ευτυχώς είχε το πολιτικό θάρρος να αλλάξει κάποιους γρήγορα. Έστω και κάτω από την πίεση.

Αυτό φανερώνει την δύναμη που έχουν οι πολίτες όταν έχουν δίκιο και κυρίως όταν είναι ενωμένοι. Στον νέο διοικητή κ. Σταμάτη Βασιλειάδη ευχόμαστε καλή επιτυχία.