Τα 70 στρέμματα της ΑΒΙΚΩ θα τα κάνουμε στρατόπεδο προσφύγων αν…

Δίπλα στην ΑΒΙΚΩ που ξεπουλήθηκε υπάρχουν μέχρι τον Μύλο τα 70 στρέμματα του Δημοσίου που είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση στον Δήμο  για να γίνουν δημοτικές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα δεκαπέντε στρέμματα της ΑΒΙΚΩ που παραχωρήθηκαν στους αγρότες της τομάτας από το δημόσιο το 1960 τα πήρε η Αγροτική Τράπεζα αφού φέσωσε τον Συνεταιρισμό των Τοματοπαραγωγών με δάνεια και τόκους και τους πήρε το 50% που είχαν. Μετέπειτα ξεπουλώντας η τότε Κυβέρνηση το υγιές κομμάτι της Αγροτικής για ένα κομμάτι ψωμί στην Τράπεζα Πειραιώς του Μ. Σάλλα πήρε και όλη την  τεράστια ακίνητη περιουσία της και φυσικά και τα δεκαπέντε στρέμματα..

Οι Τραπεζίτες που πτώχευσαν και φέσωσαν την χώρα με το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο με τον κ. Στουρνάρα επικεφαλής, και έβαλαν τον λαό να πληρώνει τα σπασμένα, ξεπούλησαν τα δεκαπέντε στρέμματα της ΑΒΙΚΩ για ένα κομμάτι ψωμί. Για 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Και μάλιστα πήραν και το φιλέτο που είναι μπροστά στην ΑΒΙΚΩ, τις πρώην αποθήκες καυσίμων του Δήμου του εστιατορίου Μπλου Φοίνιξ.

Τώρα ετοιμάζεται το μεγάλο ΝΤΙΛ. Μας λένε ότι έρχονται οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Μας λένε ότι μόνο με την ανάπτυξη θα έχουμε θέσεις εργασίας. Και γι’ αυτό ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και το διπλανό κομμάτι  των 70 στρεμμάτων. Γιατί στην Ελλάδα ανάπτυξη σημαίνει ξεπούλημα των ασημικών μας και της περιουσίας του λαού.

Χαιρόμαστε γιατί μαθαίνουμε ότι ο νέος Δήμαρχος μας, τους προειδοποίησε.  Ότι σε περίπτωση ξεπουλήματος των 70 στρεμμάτων η περιοχή θα γίνει στρατόπεδο προσφύγων. Τους προειδοποίησε το σύνολο των συμβούλων της δημοτικής αρχής ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο λαός της Κω θα αντιδράσει δυναμικά.

Τους προειδοποιούμε και εμείς. Εάν τολμήσουν να ξεπουλήσουν στους καρχαρίες την δική μας γη, η περιοχή θα γίνει ΣΥΡΙΑ.