Οι επιτροπές της βουλής για τα σκάνδαλα

Παρακολουθούμε 3 μήνες τώρα κάτι που θα συνεχιστεί για άλλους τόσους, την προσπάθεια να ενοχοποιηθεί ο Παπαγγελόπουλος ως ηθικός αυτουργός πολιτικής σκευωρίας για την υπόθεση Νοβάρτις, ανύπαρκτου σκανδάλου, ανύπαρκτου αυτουργού, ανύπαρκτου αντικειμένου.

Θέλω να σχολιάσω όχι τόσο την ουσία της διαδικασίας, αλλά την επανάληψη εξευτελισμού της από τα Κόμματα, Βουλευτές, Δικαστές μιας προβλεπόμενης από το Σύνταγμα νομικής διαδικασίας για διαφάνεια, δικαιοσύνη και τιμωρία επίορκων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών.

Πάρα, μα πάρα πολλές φορές έχουν απασχολήσει τη Βουλή τέτοιες επιτροπές που ή δεν τις μάθαμε ή δεν τις θυμόμαστε γιατί σχεδόν στο σύνολο τους δεν έβγαλαν κανένα αποτέλεσμα.

Να θυμηθούμε τον Άκη; Αθωώθηκε από την Βουλή και είναι φυλακή από άλλη αφορμή και άλλο αδίκημα. Στην επιτροπή της Βουλής οι τραπεζικοί λογαριασμοί έγιναν από τον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο αριθμοί τηλεφώνου.

Ο Παπαντωνίου το ίδιο. Είναι υπόδικος από άλλο όργανο. Στο Βατοπέδι τα πολλά αδικήματα παραγράφηκαν. Καμιά δεκαριά Υπουργοί (δεν τους κατονομάζω) αθωώθηκαν στην Βουλή ή από δικαστήριο λόγω παραγραφής.

Ποιοί καταδικάστηκαν. Ένας Υπουργός την δεκαετία του 50 και ο Τσοβόλας για τρία χρόνια με αναστολή αφού προηγήθηκε η προαγωγή Κόκκινου σε Πρόεδρο Αρείου Πάγου υπερφαλαγγίζοντας 27 ανώτερους του Δικαστές. Και αφού ένας αμφιβόλου όχι αξιοπιστίας αλλά ποινικής συμπεριφοράς μάρτυρας έπεισε την Βουλή.

Από την μεταπολίτευση και μετά φτιάχτηκαν πάνω από εξήντα εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές. Γίνεται πολιτικό νταβαντούρι. και τελικά το κάθε κόμμα βγάζει τα δικά του συμπεράσματα χωρίς να υπάρχει εξέλιξη και καταδίκη από την δικαιοσύνη. Ακόμα και τον Τζοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου οι επιτροπές της Βουλής τους αθώωσαν!!.

Δεν βάλανε μυαλό. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να αυτοεξευτελίζονται ξανά σήμερα.

Ο όποιος μεγαλόσχημος πολιτικός κατηγορείται τραβά μια μήνυση κατά των κατηγόρων του Δικαστών πριν κριθεί οτιδήποτε, γίνεται ο ίδιος Δικαστής, αθωώνει τον εαυτό του, καταργεί την δικαιοσύνη και δικάζει τους Δικαστές Στα λόγια, γιατί δεν θα γίνει κανένα δικαστήριο. Αυτός θα αθωωθεί λόγω παραγραφής και ο Δικαστής λόγω μη επαρκών στοιχείων. 

Ο κάθε “Ρωχάμης” ή “Παλαιοκώστας” του οικονομικού εγκλήματος σύρει και φέρει Βουλή, Βουλευτές και πολίτευμα από την μύτη.

Κατηγορούμενος για 5 κακουργήματα αναγορεύεται σε τιμητή της νομιμότητας ενώ παράλληλα ΜΜΕ και πολιτικοί τον αναγορεύουν σε βασικό μάρτυρα (κάνοντας τι; Αθωώνοντας τον έμμεσα)

Κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα που συνελήφθηκε στο αεροδρόμιο πριν την κοπανίσει γίνεται μάρτυρας κατηγορίας και από κατηγορούμενος μετατρέπεται από τους βουλευτές σε τιμητή!

Δικαστές αλληλοκατηγορούνται. Οι κατώτεροι τους ανώτερους και οι ανώτεροι τους κατώτερους.

Λογαριασμοί εμφανίζονται, εξαφανίζονται, επανέρχονται σχολιασμένοι, ασχολίαστοι θυμίζοντας τα τηλέφωνα του Άκη, την προίκα της γυναίκας Παπαντωνίου από τον πρώην άνδρα της, τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρν.

Και όλοι μαζί στην Βουλή, στην Κυβέρνηση, στα κόμματα πιστεύουν ότι προστατεύουν το πολίτευμα, την δικαιοσύνη και κυρίως την Δημοκρατία!.