Μαύρη βίβλος

Μία προειδοποίηση και δύο γεγονότα μας υποχρεώνουν να μην δημοσιεύσουμε το άρθρο για το ποδηλατοδρόμιο και μας οδηγούν σε μία πρόταση που θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και να μελετήσει η νέα δημοτική αρχή:

Προχθές και επί δύο ώρες μία ομάδα συμπολιτών μας συζήτησε το θέμα που προέκυψε από την εξαγγελία την κατασκευής ενός ποδηλατοδρομίου από την Δημοτική Αρχή της Κω. Η προχειρότητα και η άγνοια για το σοβαρό αυτό θέμα μας υποχρέωνε να προειδοποιήσουμε τους φίλους του Δήμου να προσέχουν περισσότερο γιατί θα το βρουν μπροστά τους. Δεν το δημοσιεύουμε γιατί μας προέκυψαν σήμερα πολύ σοβαρότερα.

Σήμερα διαβάσαμε στην δήλωση του κυρίου Κυρίτση εξ αιτίας της αποχώρησης του από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο την επαίσχυντο παράγραφο που λέει:  “Έκπληκτοι ακούσαμε αναφορές σε παιδιά και χρηματοκιβώτια, αλλά ακόμα πιο έκπληκτοι ακούσαμε ένα άνθρωπο για τον οποίο, επί χρόνια,  η κοινωνία βοά για την καταστροφή του περιβάλλοντος στον Ασώματο, να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θεματοφύλακα της ηθικής και της προάσπισης των συμφερόντων της Κω και του περιβάλλοντος”.

Σήμερα λοιπόν θυμηθήκαμε την προειδοποίηση που γράψαμε στο προχθεσινό άρθρο μας “Η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και η ενημέρωση”. Λέγαμε λοιπόν πριν από λίγες ημέρες:

” Εάν τώρα δεν ξεκαθαριστεί το τοπίο που παρέλαβε η νέα αρχή και αν δεν υπάρξουν τώρα και οι ενστάσεις των προηγούμενων θα συμβεί το τραγικό φαινόμενο να υπάρχουν σε κάθε θέμα συγκρούσεις και αντιδράσεις κατά την διάρκεια και των τεσσάρων ετών εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.”

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας προειδοποιούμε για δεύτερη φορά.

Εάν τώρα δεν εκδώσετε την μαύρη βίβλο των πεπραγμένων του κ. Κυρίτση και της παράταξης του, τότε ποτέ δεν θα μπορέσετε να δικαιολογήσετε τα δικαιολογημένα και χωρίς σκοπιμότητες λάθη σας και τις παραλήψεις σας.

Εάν τώρα δεν υποχρεωθεί ο κ. Κυρίτσης να απαντήσει για τα πεπραγμένα του στην σκοτεινή περίοδο της θητείας του θα σας έχει όμηρους σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.

Εάν τώρα δεν πείτε τι παραλάβατε τότε, να γνωρίζετε ότι όλα τα των προηγούμενων ήταν καλώς τακτοποιημένα και η σπάθη τους θα επικρέμαται των κεφαλών σας σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και στο τέλος στις εκλογές.

Τι έγινε στην Μαρίνα. Πόσα στοίχισε ο ΔΗΡΑΣ. Τι έργο ύδρευσης έγινε στο τρίγωνο και τι έκαναν οι προηγούμενοι. Πόσα είναι τα χρέη στην ΔΕΥΑΚ, ποιοί τα χρωστάνε και πως θα εισπραχθούν. Πόσα πήρε η εισπρακτική εταιρεία της Μαρίνας και του Λιμενικού Ταμείου και πόσοι και ποιοί εργάζονταν σε αυτήν. Πόσα πήραν οι δικηγόροι για δίκες παρωδία και για συμβουλές. Πόσα στοίχισε η δίωξη της Αίγλης. Πόσοι συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Τι έλεγαν προεκλογικά και τι έκαναν τα πέντε χρόνια.

Και το σπουδαιότερο κεφάλαιο της μαύρης βίβλου είναι οι λόγοι και οι αιτίες για τις οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Εκτός και αν η επιδίωξη ήταν μόνο οι καρέκλες της εξουσίας..

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολίτες ξεχνούν. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολίτες συγχωρούν. Οι πολίτες δεν επιθυμούν διώξεις και δικαστήρια γιατί είναι πάντα με τον κυνηγημένο  Και προπάντων πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολίτες που δεν είναι ενημερωμένοι ή είναι παραπληροφορημένοι μέσα σε μία τετραετία αλλάζουν γνώμη.