Υπάρχει Επαρχιακό Συμβούλιο;;

ΚΩΣ

Δεν μάθαμε εάν συγκροτήθηκε και αν συνεδρίασε το νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της Επαρχίας μας στο οποίο συμμετέχουν 6 συνδημότες μας. Ούτε φυσικά ξέρουμε ποιές είναι οι αρμοδιότητες του και με τι θα ασχοληθεί.

Ίσως το ότι δεν συνεδρίασε να οφείλεται σε ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου, αλλά αυτό δεν παύει να απαγορεύει τις κοινές συναντήσεις και συνεδριάσεις για την χάραξη κοινής πολιτικής.

Εκείνο που παρακολουθούμε είναι κάποιες αποσπασματικές ενέργειες και δραστηριότητες των μεμονωμένων συμβούλων χωρίς να υπάρχει συγκροτημένη δράση.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα συνεχισθεί. Δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρξει πρόταση, διάλογος και απόφαση για το πρόγραμμα της Επαρχίας μας την νέα τετραετία.

Και όμως η Περιφέρεια και φυσικά το Επαρχιακό Συμβούλιο είναι σύμφωνα με τον νόμο υπεύθυνοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Επαρχίας, για τα προγράμματα και τους στόχους της ανάπτυξης.

Ελπίζουμε ότι ο κύριος Έπαρχος αλλά και οι εκλεκτοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας να μεριμνήσουν ώστε σύντομα να ενημερωθούμε για τις προτάσεις τους, τις διεκδικήσεις τους και τα έργα ανάπτυξης που προτείνουν.

Οι εκπρόσωποι μας στο Επαρχιακό Συμβούλιο είναι επώνυμοι και αγαπητοί συμπολίτες μας. Η ανθρώπινη εκτίμηση για αυτούς είναι δεδομένη αλλά στην πολιτική και μάλιστα όταν εκπροσωπείς έναν ολόκληρο λαό και τις τύχες του τα πράγματα δεν είναι αστεία.

Το Επαρχιακό Συμβούλιο οφείλει να συνεδριάζει τακτικά. Πέρα από την πλειοψηφία θα πρέπει να ακούγονται και οι απόψεις της μειοψηφίας. Καλός ο Περιφερειάρχης αλλά εμάς μας εκπροσωπούν οι έξη σύμβουλοι μας με επικεφαλής τον έπαρχο.

 Άλλη μία τετραετία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Εμείς θα τους παρακολουθούμε και θα τους κρίνουμε.