Η φίλη Βουλγαρία

Στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που έγινε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι όλοι οι ηγέτες τάχθηκαν με το μέρος της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.

«Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ. Όλοι παρατήρησαν ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό πρέπει να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία έχει ένα πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο. Κανένας δεν μιλά για κυρώσεις λόγω της εξαγωγής όπλων πια, το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί και δεν σταματάει. Είπα στους Έλληνες να βρουν εργαλεία για να βοηθήσουν τον εαυτό τους μόνοι τους, διότι τους υποστηρίζουμε με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία αυτή τη στιγμή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή.»

Τρεις είναι οι εκδοχές αυτής δήλωσης του Βούλγαρου Πρωθυπουργού που διατύπωσαν οι ειδικοί. Η πρώτη είναι ότι η Βουλγαρία από φόβο για τις προωθήσεις προσφύγων στο έδαφος της συνεργάζεται στενά με την Τουρκία.

Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από σεβασμό και αγάπη προς την Ελλάδα είπε την ωμή αλήθεια για να ξυπνήσουμε, Φίλοι Έλληνες μας είπε, στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας όπως έγινε και τόσες άλλες φορές!

Η τρίτη εκδοχή είναι του Πρωθυπουργού μας κ. Μητσοτάκη που είπε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας ότι “Χανόμαστε μερικές φορές λίγο στη μετάφραση επειδή μιλάει στα βουλγαρικά  Ο Πρωθυπουργός έκανε μια γενικότερη ανάλυση για τα ζητήματα του προσφυγικού και τα σχόλια του αφορούσαν αυτήν την ενότητα”

Η συνέχεια για να επιλέξετε εκδοχή είναι η παρακάτω:

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων και φυσικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας είπαν ότι η Ιταλοί έστειλαν στην Κύπρο την φρεγάτα την  «Federico Martinengo» (F 596) αφήνοντας ως συμπέρασμα ότι η Ιταλία είναι στο πλάι μας στον πόλεμο της εκμετάλλευσης του Αιγαίου . Πράγματι η ιταλική φρεγάτα πήγε στην Κύπρο όπου την υποδέχτηκαν μετά Βαΐων και κλάδων και αμέσως μετά πήρε μέρος σε  τουρκική άσκηση!!