Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω και η ενημέρωση.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής αρχής στον Δήμο μας. Οι πολίτες την στήριξαν και απέθεσαν πάνω της τις ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Οι πολίτες γνωρίζουν τις δυσκολίες και τα τεράστια προβλήματα. Δεν περιμένουν από τα πρώτα βήματα να γίνουν θαύματα. Βλέπουν καθημερινά τις φιλότιμες προσπάθειες και τον αγώνα των μελών της δημοτικής αρχής και οι περισσότεροι χαίρονται.

Αυτές τις ημέρες συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν δεκάδες εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων μας για να προτείνει τα έργα που πρέπει να γίνουν το 2020. Είναι ίσως το σοβαρότερο θέμα για την δημοτική αρχή αλλά και για τους δημότες.

Και όμως οι πολίτες και οι εκπρόσωποι τους έχουν ένα ουσιαστικό έλλειμμα.

Οι πολίτες για να κρίνουν σωστά και μάλιστα για να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου τους θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι Και η αρχή μιας νέας τετραετίας απαιτεί την αποτύπωση της κατάστασης που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή ώστε μετά από τέσσερα χρόνια ο απολογισμός να είναι δίκαιος.

Αυτό δυστυχώς δεν έγινε ίσως από σεμνότητα ή και ηρεμία του πολιτικού κλίματος και οι πολίτες δυστυχώς θα πιστέψουν ότι η νέα δημοτική αρχή ξεκινά με καθαρό το τοπίο. Χωρίς προβλήματα, χωρίς ελλείψεις. Και άρα οι απαιτήσεις μπορεί να είναι υψηλότερες του πραγματικού.

Πέρα όμως από τα παραπάνω. Εάν τώρα δεν ξεκαθαριστεί το τοπίο που παρέλαβε η νέα αρχή και αν δεν υπάρξουν τώρα και οι ενστάσεις των προηγούμενων θα συμβεί το τραγικό φαινόμενο να υπάρχουν σε κάθε θέμα συγκρούσεις και αντιδράσεις κατά την διάρκεια και των τεσσάρων ετών εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Η πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση των πολιτών ωφελεί τους πάντες και ιδίως αυτούς που αγωνιούν για την αλήθεια και θέλουν την συμμετοχή.