Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου

Από την αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη της δημόσιας υγείας και άρα έχει και την ευθύνη της σωστής λειτουργίας των νοσοκομείων μας.

Αυτό και μόνο σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να εμπιστεύεται τους διοικητές τους και φυσικά και εκείνοι να σέβονται τις αποφάσεις και τις εντολές της Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι για να γίνουν αυτά και κυρίως για να υπάρχει εκατέρωθεν εμπιστοσύνη η Κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετήσει διοικητές που γνωρίζει. Διοικητές που τους εμπιστεύεται. Και άρα διοικητές από τον δικό της πολιτικό και κυρίως κομματικό χώρο αφού τους κομματικούς πολίτες τους γνωρίζει πολύ καλύτερα.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι γνωστά και μάλιστα αποδεκτά. Και όσοι λένε προεκλογικά ότι οι τοποθετήσεις διοικητών θα είναι αξιοκρατικές ψεύδονται.

Τα θέμα βρίσκεται στην επιλογή των κομματικών στελεχών. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί από την επιλογή τους δεν θα εξαρτηθεί μόνο η τύχη της δημόσιας υγείας αλλά και η τύχη της Κυβέρνησης.

Οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών όπως και του δικού μας στην Κω δεν θα κριθούν τώρα αλλά από την θητεία τους στα νοσοκομεία. Φυσικά και υπάρχουν ρίσκα. Φυσικά και υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να εξοφληθούν. Φυσικά και την αποτυχία κάποιων όπως του 80ντάρι την ξέρουμε εκ των προτέρων. Αλλά σίγουρα η θητεία τους θα είναι αυτή που θα στοιχίσει ή όχι στην Κυβέρνηση.

Ο νέος διοικητής της Κω είναι γνωστός στην κοινωνία της Λέρου και όχι της Κω  και άρα κάθε εκ των προτέρων κρίση μπορεί να είναι εσφαλμένη  Τα δημοσιεύματα και μάλιστα μερικά από αυτά επώνυμα λένε άλλα. Οι ομιλίες του που μάλιστα δημοσιεύει ο ίδιος στο διαδίκτυο μας δημιουργούν πρόβλημα. Καθαρά και ξάστερα. Οι πολίτες της Κω ανεξάρτητα από πολιτικές ή κομματικές πεποιθήσεις είναι σχεδόν όλοι δημοκρατικοί. Πρέπει ο νέος διοικητής  να γνωρίζει ότι αυτές οι ρατσιστικές ιδέες δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Και η Κυβέρνηση επίσης θα πρέπει να ξέρει ότι η τοποθέτηση του διοικητή στην δημοκρατική Κω ήταν λαθεμένη. Δεκάδες άξια στελέχη υπάρχουν σε όλους τους χώρους και στην Νέα Δημοκρατία. Το επιτυχημένο πείραμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Γεωργαντή θα έπρεπε να το συνεχίσει με ένα δικό της στέλεχος από την Κω. Θα τον στήριζε όλη η Κως όπως έγινε και με τον κύριο Γεωργαντή. .