Δήμος και Επαρχείο

Ένα μεγάλο θέμα. Δύο διαφορετικές απόψεις.

Η Δημοτική Αρχή της Κω με την λεγόμενη ετερογενή πολιτικά σύνθεση της απέδειξε στο μεταναστευτικό ότι είναι ικανή να εκφράζει την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού. Αλλά πάνω απ’ όλα απέδειξε ότι μπορεί στα μεγάλα θέματα να παραμερίζει τις κομματικές αρρώστιες και να προτάσσει το συμφέρον του τόπου.

Και μην νομίσετε ότι είναι μόνο ο Δήμαρχος. Κυρίως είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατόρθωσαν σε ένα ακανθώδες πρόβλημα όπως είναι το προσφυγικό, μεταναστευτικό να ενώσουν τις απόψεις τους σε μία, που με σύνεση και αποφασιστικότητα μετέφερε ο Δήμαρχος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπογραμμίσουμε και να συγχαρούμε αυτούς τους ανθρώπους που μας δείχνουν έναν άλλο δρόμο υπευθυνότητας και συνεργασίας.

Από την άλλη έχουμε το Επαρχιακό Συμβούλιο. Ένα κυρίαρχο όργανο που μάλιστα από τον νόμο έχει την ευθύνη του προγραμματισμού της ανάπτυξης του νησιού

Φωνή ιχθύος για ένα τεράστιο θέμα που από λάθος μπορεί να ανατινάξει την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική του νησιού.

Νίπτουν τα χείρας τους οι εκπρόσωποι του λαού της Κω και αφήνουν τον Περιφερειάρχη να τους εκπροσωπήσει. Αφήνουν δηλαδή έναν άνθρωπο που δεν ζει στην Κω και δεν νοιώθει τους παλμούς και τις ανησυχίες των πολιτών της  να χαράξει την πολιτική στο πρώτο θέμα οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας του νησιού.

Απευθυνόμαστε στα στελέχη μας που εκλέξαμε στο Επαρχείο. Η Κως δεν είχε και δεν έχει ανάγκη κανέναν προστάτη. Πέντε χρόνια δυστυχώς το Επαρχείο ασχολήθηκε με φώτα και με άσφαλτα. Άντε και με κάποια επιχορήγηση. Έχουν αναλάβει μεγάλες ευθύνες. Η ανάπτυξη δεν είναι ασφαλτοστρώσεις και επικοινωνιακά δελτία τύπου. Θα είμαστε κοντά τους αν μας δείξουν ποιοί είναι.